Valkenburg

Bruisend Valkenburg op loopafstand van de camping

Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje Valkenburg met haar rijke toeristische traditie. Het vijf-sterren landschap met Valkenburg als middelpunt is al meer dan 125 jaar een grote trekpleister. Hier, midden in de Euregio, voel je bijna letterlijk de hartslag van Europa, met steden als Maastricht, Aken en Luik op een steenworp afstand. Ontdek wat er allemaal in Valkenburg te doen is. Te veel voor één dag? Blijf slapen. Morgen is er nog veel meer te beleven. Welkom op camping de Cauberg in Valkenburg!

Foto's Valkenburg

Steenkolenmijn

Daal af in een 'echte' kolenmijn, op zoek naar het zwarte goud! Ontdek alles over het zware werk en het leven van mijnwerkers. Een wereld die normaal gesproken verborgen blijft, ver onder de grond. steenkolenmijn

Bekijk de site

Mergelrijk

Mergelrijk neemt je eerst miljoenen jaren mee terug in de tijd naar het ontstaan van de mergel. Daarna ga je beleven hoe de blokbrekers de mergel uit de berg haalden en zo de grotten van Valkenburg zijn ontstaan. Je ontdekt ook alles waarvoor de mergel en grotten vroeger gebruikt werden. 
Iedere bezoeker mag onderweg zelf aan de slag om van een blokje mergel een eigen souvenir te maken. 
Speciaal voor kinderen is in MergelRijk een heus DinoRijk gemaakt, waarin je oog in oog komt te staan met dinosaurussen.

bekijk website